Loopgroep Berkel traint op Dinsdagavond, Woensdagavond, Donderdagavond en/of Zondagochtend.

Het schema wordt zo opgemaakt dat het altijd mogelijk is op een andere avond te trainen dan je voorkeursavond, vanzelfsprekend is het ook mogelijk om meerdere avonden mee te trainen.

Dinsdaggroep A –  Gert

Lopers met een basisconditie die c.a. 10 km achtereen in een tempo van minimaal 10 km/u (6:00 min/km) kunnen hardlopen en die tot doel hebben kracht en conditie te verbeteren. Deze groep werkt met een schema, trainingen zullen hoofdzakelijk bestaan uit Interval c.q. Tempo duurlopen.

Woensdaggroep A – Diana/Arjan 

Lopers met een basisconditie die minimaal 9 achtereen in een tempo van minimaal 8,5 km/u (6:15 – 6:45 min/km) kunnen hardlopen en tot doel hebben kracht en conditie te verbeteren. Deze groep werkt met een schema, trainingen zullen hoofdzakelijk bestaan uit Interval c.q. Tempo duurlopen. 

Woensdaggroep B – Diana/Arjan  

Lopers met een basisconditie die minimaal 8 km achtereen in een tempo van minimaal 7,5 km/u (7:00 – 7:30 min/km) kunnen hardlopen en in principe tot doel hebben kracht en conditie te verbeteren. Deze groep werkt met een schema, trainingen zullen hoofdzakelijk bestaan uit Tempo duurlopen,

Donderdaggroep A – Gert 

Lopers met een basisconditie die minimaal 9 km achtereen in een tempo van minimaal 10 km/u (6:00 min/km) kunnen hardlopen en tot doel hebben kracht en conditie te verbeteren. Deze groep werkt met een schema, trainingen zullen hoofdzakelijk bestaan uit Interval c.q. Tempo

Donderdaggroep B – Diana/Arjan*

Lopers met een basisconditie die minimaal 8 km achtereen in een tempo van minimaal 7,5 km/u (7:00 – 7:30 min/km) kunnen hardlopen en in principe tot doel hebben kracht en conditie te verbeteren.

* Deze indeling gaat in op 5 september 2019 en zal na 6 weken geëvalueerd worden

Zondagochtend– Vrije looptraining**

Deze training is vrij toegankelijk voor iedere loper van Loopgroep Berkel. Meestal zal er een trainer aanwezig zijn maar dit is echter geen vaste waarde. Hierover word je vooraf via App geïnformeerd.  

** In principe wordt op de laatste zondag van de maand een training georganiseerd op een andere locatie, hierbij is/zijn, indien mogelijk, trainer(s)/begeleiders aanwezig. Dit is een betaalde knipkaarttraining. De zondag trainingen bestaan hoofdzakelijk uit duurlopen met incidenteel een Fartlek training(vaartspel).